Membri Asociaţiei Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) prezintă, în perioada 17-30 noiembrie 2018, o sinteză a preocupărilor lor din domeniul artei fotografice în fața publicului din Carei. Expoziția, intitulată „FOTOcronici”, are loc la invitația colegilor de la Foto Club „Vasile Véning Laslo”. Lucrările sunt o sinteză, sub forma unei retrospective, care vorbeşte despre multitudinea domeniilor și diversitatea genurilor din fascinanta lume a fotografiei.Vernisajul expoziţiei are loc pe data de 17 noiembrie, ora 18:00, la Castelul Károlyi din Carei.
Expoziţia se desfăşoară sub patronajul Asociației Artiştilor Fotografi din România (AAFR).
Expun: Adrian Trifu, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Claudiu Dungă, Cătălin Tibori, Cornel Gușat, Cosmin Stan, Cristian Rus, Daniel I. Iancu, Diana Andras, Edwina Kasler, Francisc Németh, Grigore Roibu, Ioan Todor, Ioana Rusu, Marius Isfan, Nicolae Oprea, Ovidiu Rațiu, Ovidiu Manoilescu, Radu Muntean, Raul Poenar, Adrian Sopincean, Traian Urieș, Vasile Sârb.
Oricine poate acum să facă o fotografie… Dar, pentru ca această să aibă „ingredientele” unei fotografii bune, cel care apasă pe declanșatorul aparatului de fotografiat trebuie să stăpânească, în primul rând, tehnica fotografică și, apoi, principiile compoziției. La toate acestea se adaugă simțul estetic și creativitatea. Membri AAFH sintetizează experiența lor în domeniul artei fotografice, prin intermediul a 53 de lucrări, de la 25 de autori, demonstrând că imaginea merge dincolo de proiecția unui obiect pe retină, ea fiind determinată de totalitatea experiențelor noastre vizuale. De la fotografia de stradă sau arhitectură, la arta conceptuală sau fotografia de portet, trecând prin spectaculoase scene de peisaj și impresionante momente surprinse în călătorie, toate aceste „practici” de sinceritate vizuală conțin ingredientul magic al pasiunii noastre pentru imaginea fotografică, cu toate extensiile ei ca limbaj de comunicare contemporan. Dincolo de cursurile de inițiere și specializare din cadrul Școlii AAFH, proiectele și „taclalele” pe care le avem cu ocazia întâlnirilor noastre despre fotografie, evenimentul de la Carei se înscrie într-un demers expozițional care „a călătorit” la Cluj și, apoi, Oradea și în care adunăm, la un moment dat, o nouă dimensiune a universului nostru creator. Vă invităm la o întâlnire, care dincolo de a rămâne captivă în memorie, este o prelungire neprețuită a viziunii noastre de a explorara lumea prin intermediul unicului limbaj comun al tuturor!