În data de data de 17 octombrie 2018 la Colegiul Național „Decebal” a avut loc deschiderea Salonului de artă fotografică hunedoreană, intitulat „ÎnSEMNE fotografice 6”. Evenimentul a ajuns la cea de-a VI-a ediţie și, în acest an, s-a desfășurat cu patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH).
Proiectul a demarat în anul 2013, ca o componentă a Atelierului de fotografie, când pentru prima dată, la început de an școlar, am expus lucrări aparținând fotografilor hunedoreni, indiferent de locul unde trăiesc în prezent. Din 2014, salonul a devenit un eveniment emblematic în agenda cultural-artistică a judeţului. Expozițiile au avut un succes răsunător, atât prin numărul participanţilor cât şi a valorii lucrărilor prezentate.
Expun: Adrian Stoica, Andras Diana, Miruna Armioni, Andrei Rosetti, Călin Corpaciu, Cătălin Tibori, Cosmin Stan, Cristian Rus, Daniel Iancu, Maria Dimian, Miruna Chirica, Francisc Németh, Grigore Roibu, Ioan Todor, Edwina Kasler, Kovacs Ella, Marius Isfan, Mhai Jeic, Mona Varga, Ovidiu Munteanu, Nicolae Oprea, Oana Muntean, Ovidiu Manoilescu, Alexandru Popa, Radu Muntean, Raul Poenar, Cristian Resiga, Sebastian Szava, Simo Geza, Iulian Solda, Adrian Sopincean, Traian Urieș, Horia Trânc, Marius Turc, Anca Isfan, Nutzu Bodea, Iulian Cîmpian, Claudiu Nelega, Marinia David, Gelu Rus, Ioan Hălălae, Alexandra Lungeanu, Octavian Simion, Adrian Sinescu.
Curatori: Grigore Roibu și Andrei Rosetti, profesori în cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva și formatori în cadrul Școlii de fotografie AAFH.
Ca de fiecare data, serile acestor evenimente au fost pline de surprize!
În deschidere a avut loc un concert extraordinar oferit de formația hunedoreană „Still Jazz Trio”, formată din Zoltan Turi – chitară, Gabriel Haragus – tobe și Mircea Goian – bass. Ajutați de o proiecție de fotografii selectate de la „Deva Jazz Festival” 2018, eveniment aflat la prima ediție dar care a adunat peste 2.500 de oameni în Parcul „Cetate”, Mircea Goian și Cristian Răcăşan, în calitate de organizatori ai evenimentului, ne-au vorbit despre cele 3 săptămâni de muncă, concretizate în 3 zile de concert, în care au fost prezenți la Deva 40 de artiști pe scenă, din 3 țări, transformând spectacolul, alături de expoziția de fotografie și pictură, într-un eveniment ce promite să devină unul dintre cele mai importante de acest gen din zonă.
A fost o seară inedită în care ne-am bucurat de imagine, ritm și improvizație în acorduri de jazz.
Mulțumim invitaților și participanților!